Chinese soep

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 8,3
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Vis

Ingrediënten

  • 1,2 liter kippenbouillon
  • 2 theelepels sesamolie
  • 3 lente-uitjes met het groen, gesnipperd
  • 2 kleine preien, heel fijngesneden
  • 1 chilipeper
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 250 g roze garnalen of gamba's
  • 250 g Chinese kool, in repen gesneden
  • 250 g Chinese broccoli of broccoliroosjes

Bereiden

Verhit de bouillon. Giet de sesamolie in een soeppan en fruit er de lente-ui en preien ongeveer 5 minuten in.

Voeg de chilipeper toe en giet er de bouillon bij. Laat alles 5 minuten koken. Voeg dan de sojasaus, een beetje zout, de garnalen of gamba's en de Chinese kool en broccoli toe en laat alles 5 minuten sudderen op laag vuur.

Dien op met voorgekookte rijstnoedels.

Variatietip

Je kunt aan deze soep diepgevroren Chinese deegpakjes toevoegen. Doe dat 8 tot 10 minuten voor je de garnalen en groenten toevoegt. Je kunt de deegpakjes ook zelf maken. Meng dan 300 g varkensgehakt met 100 g fijngesneden, geblancheerde kool, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel geschilde en geraspte verse gember, 1 eetlepel sesamolie en een beetje zout. Schep wat van deze vulling op vellen deeg, plak de randjes vast met losgeklopte eierdooier en kook de pakjes 6 tot 8 minuten in de bouillon.

Kookboek

Het recept 'Chinese soep' is afkomstig uit het kookboek...

De heerlijkste soepen van de wereld

Marie Leteuré

Chefs gebruiken bouillons om hun gerechten te verrijken en ook wij kunnen genieten van kippenbouillon of groentebouillon - de verrukkelijke bouillons in dit boek... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!