Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.8
    obv 12 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Gevogelte
  • Hollands

bevat per portie

  • 75 kcal
  • 4 g eiwit
  • 5 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 200 g zuurkool, uitgelekt en fijngesneden
  • ½ blikje tomaatstukjes
  • 2 theelepels tijm
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 plakjes kipfilet (vleeswaar), in dunne reepjes
  • 2 takjes basilicum, in fijne reepjes

Bereiden

Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes aan. Bak de zuurkool ca. 2 minuten zachtjes mee. Roer de tomaatstukjes erdoor en verwarm alles nog ca. 1 minuut.

Voeg de tijm, de bouillontabletten en 1 liter water toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep eventueel met een staafmixer. Schep de zuurkoolsoep in kommen en garneer met reepjes kipfilet en basilicum.

Extra benodigd

Staafmixer

Het recept 'Zuurkoolsoep' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • rob Lekker.
    reageren
  • ton Ton, ga ik zeker proberen, lijkt me lekker !!
    reageren
  • Elly Verrassend. Beetje zurig maar wel lekker.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken