Zuurkoolsoep

Zuurkoolsoep
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 30
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.7
    obv 11 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Gevogelte
  • Hollands

bevat per portie

  • 75 kcal
  • 4 g eiwit
  • 5 g vet
  • 4 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 200 g zuurkool, uitgelekt en fijngesneden
  • ½ blikje tomaatstukjes
  • 2 theelepels tijm
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 plakjes kipfilet (vleeswaar), in dunne reepjes
  • 2 takjes basilicum, in fijne reepjes

Bereiden

Verhit de olie in een pan en fruit de ui zachtjes aan. Bak de zuurkool ca. 2 minuten zachtjes mee. Roer de tomaatstukjes erdoor en verwarm alles nog ca. 1 minuut. Voeg de tijm, de bouillontabletten en 1 liter water toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ca. 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep eventueel met een staafmixer. Schep de soep in kommen en garneer met reepjes kipfilet en basilicum.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Staafmixer

Het recept 'Zuurkoolsoep' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • Rob Lekker.
  • ton Ton, ga ik zeker proberen, lijkt me lekker !!
  • Elly Verrassend. Beetje zurig maar wel lekker.

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken