Wildsoep met paddenstoelen

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 30 g gedroogde funghi porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 1 pot wildfond (400 ml)
  • 200 g gare vleesrestjes van haas, konijn of eend
  • 25 g uitgebakken kleine spekblokjes
  • 3 eetlepels droge sherry
  • 100 ml slagroom

Bereiden

Spoel de paddenstoelen met heet water af en laat ze 25 minuten in heet water weken. Neem de paddenstoelen uit het vocht. Giet het vocht door een koffiefilter en laat dit tot gebruik staan. Snijd de paddenstoelen in reepjes.

Giet de fond in een pan en voeg 400 ml water en het weekvocht van de paddenstoelen toe. Breng de bouillon aan de kook. Voeg het vlees, de spekblokjes en paddenstoelen toe en laat de soep op laag vuur 10 minuten trekken. Roer de sherry erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

Klop de slagroom lobbig. Verdeel de soep over vier borden en schep op elk bord een lepel slagroom.

Kookboek

Het recept 'Wildsoep met paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Soep

diverse auteurs

Is er een gerecht dat zo veelzijdig is als soep? Gebonden, dun, helder, met vulling, vooraf of als complete maaltijd: eindeloze variatie en dat allemaal uit één pan. Verras... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Overige soep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!