Paprikasoep van gegrilde paprika

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ rode ui, gesnipperd
  • boter of olijfolie
  • 500 ml (groente)bouillon
  • 150 g geroosterde rode paprika (zie tip)
  • 2 theelepels crème fraîche

Bereiden

Fruit de snippers rode ui lichtjes in wat boter of olijfolie.

Breng intussen de bouillon aan de kook.

Pureer de geroosterde rode paprika in een blender of met een staafmixer. Voeg de gefruite ui en bouillon toe en meng nog even goed door. Voeg naar smaak peper toe.

Schenk het soepje in twee kommetjes of diepe borden, schep er een lepeltje crème fraîche op en dien meteen op.

Extra benodigd

Blender of staafmixer

Tip

Dit kun je helemaal van tevoren maken; voeg alleen de crème fraîche op het laatst toe. Als je een stukje gele paprika mee pureert, wordt je rode soepje zomers oranje. De paprika's kun je natuurlijk zelf roosteren (onder de ovengrill), maar geneer je niet voor de makkelijkste weg en neem gegrilde paprika uit blik of van de delicatessenwinkel.

Kookboek

Het recept 'Paprikasoep van gegrilde paprika' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken in de keuken

Janneke Vreugdenhil & Petra de Hamer

In 'Hoge hakken in de keuken' vinden vrouwen voor elke situatie en stemming een geschikt recept. Als de bikinitijd nadert, is het tijd voor een lichte soep of salade... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Paprikasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!