Paprikasoep met szechuanpeper en edamamerelish

  • 4 personen
  • 75 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 125 kcal

Ingrediënten

  • 1 eetlepel szechuanpeperkorrels
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 eetlepels tamari of donkere sojasaus
  • 1 kg rode paprika, zonder zaadjes en in 8 stukken gesneden (hou ½ paprika achter voor de vijfkruiden-edamamerelish, hieronder)
  • 250 g tomaten, in vieren
  • 1 middelgrote rode ui, in grote ringen gesneden
  • 650 ml groente- of kippenbouillon
  • voor de edamamerelish
  • 70 g bevroren edamamebonen
  • ½ rode paprika (zie boven), in blokjes
  • 1/8 theelepel vijfkruidenpoeder
  • sap van ½ limoen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C / gasstand 6.

Rooster de szechuanpeperkorrels 2 minuten in een droge koekenpan. Maal ze samen met de knoflook en een snufje zout fijn in een vijzel, tot een grove pasta ontstaat. Voeg de tamari of sojasaus toe en meng goed.

Doe de paprika en tomaten in een grote kom, samen met de gesneden ui en giet het szechuanpepermengsel erover. Meng alles goed met je handen, zodat alle groente bedekt is.

Verdeel over 2 bakplaten en rooster 40 minuten, terwijl je de groente af en toe omdraait. Als alles klaar is, doe je het in een grote kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 10 minuten staan.

Laat voor de relish de edamamebonen 5 minuten zachtjes koken. Spoel af met koud water en dep droog. Meng met de achtergehouden halve rode paprika, het vijfkruidenpoeder, citroensap en een snufje zout. Zet het geheel in de koelkast tot je het nodig hebt.

Verwarm de bouillon tot deze bijna kookt. Giet driekwart ervan in een blender en voeg de groenten toe. Pureer tot een zijdezacht geheel. Voeg genoeg bouillon toe om het gewenste resultaat te bereiken. Breng de soep voor serveren aan de kook. Serveer met de edamamerelish.

Extra benodigd

Vijzel, plasticfolie, blender

Tip

Als je een staafmixer gebruikt, moet je de soep waarschijnlijk zeven voor een gladde consistentie.

Opmerking

Szechuanpeperkorrels komen van oorsprong uit de provincie Sichuan in China. Het zijn geen echte peperkorrels, maar gedroogde bessen van een soort es en hebben een citroenachtige, peperige geur. Ze zijn heel aromatisch en laten een tintelende sensatie achter op je gehemelte. Daardoor lijkt deze soep eerder verkoelend dan verwarmend.

Kookboek

Het recept 'Paprikasoep met szechuanpeper en edamamerelish' is afkomstig uit het kookboek...

Skinny soep

Kathryn Bruton

Kathryn Bruton maakt je soep skinny met deze 80 heerlijke recepten. Stuk voor stuk verrassende recepten met verse, gezonde ingrediënten die je een... lees verder

© Unieboek Het Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Paprikasoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!