Uiensoep met gember

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vlees

bevat per portie

  • 360 kcal
  • 8 g eiwit
  • 21 g vet
  • 35 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter of margarine
  • 3 uien, fijngesnipperd
  • 2 bolletjes gember, fijngehakt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 vleesbouillontablet
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 sneetjes wit brood
  • 2 eetlepels oude kaas, geraspt
  • 25 g Danish blue

Bereiden

Verhit de boter in een pan en bak de ui met gember al omscheppend bruin. Bak het kerriepoeder ca. 1 minuut mee. Voeg 500 ml water, het bouillontablet en de gembersiroop toe en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.

Rooster de sneetjes brood en snijd ze in de maat van de soepkommen. Strooi de geraspte kaas op de sneetjes en verkruimel de Danish blue erboven.

Schep de uiensoep in twee ovenbestendige soepkommen en leg de sneetjes brood erin. Schuif de kommen onder de voorverwarmde grill en laat de kaas in ca. 3 minuten smelten.

Bron

Het recept 'Uiensoep met gember' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Bonchan | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Uiensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!