Aardbeien semifreddo

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 8
  • Nagerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eieren, gesplitst
  • 4 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 325 g mascarpone
  • 250 g verse aardbeien, gehalveerd
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • blaadjes munt, om mee te garneren

Voorbereiden

Bekleed een broodblik van 450 g inhoud met plasticfolie. Laat wat folie over de rand hangen, zodat je de semifreddo later makkelijk uit het blik kunt tillen.

Klop de dooiers met de fijne tafelsuiker schuimig. Klop er dan de mascarpone door tot alles goed gemengd is. Klop de eiwitten tot zachte pieken. Schep ze met de helft van de aardbeien door het mascarponemengsel. Schep het mengsel in het voorbereide blik. Dek af met folie en zet een nacht in het vriesvak tot het stevig is.

Bereiden

Draai de overgebleven aardbeien met de poedersuiker in een blender glad. Passeer door een zeef en zet weg.

Neem het blik een half uur voor het opdienen uit de diepvries en zet het in de koelkast. Snijd met een heet mes in plakken en serveer met de aardbeiensaus. Garneer met verse muntblaadjes.

Extra benodigd

Broodblik van 450 g inhoud, plasticfolie, blender

Tip

Gebruik liefst aardbeien in seizoen omdat die veel beter van smaak zijn.

Kookboek

Het recept 'Aardbeien semifreddo' is afkomstig uit het kookboek...

IJs & sorbets

Chris & James Tanner

De onweerstaanbare recepten in dit boek zullen alle liefhebbers van roomijs inspireren. Van klassieke recepten als romig aardbeienijs tot een verrassende lekkernij... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Semifreddo recept tips

Reacties op dit recept

  • MoniqueNou dat was een flinke tegenvaller. Met alleen wat gesneden aardbeien door de romige ingrediënten bleef het heel bleek en smakeloos en de aardbeien bleven heel koud/bevroren. Om het geheel nog eetbaar en enigszins smaak te geven had ik gelukkig nog een extra bakje aardbeiden om saus te maken. Ga dit niet meer maken.

    reageren