Stoofperen (klassiek)

Stoofperen (klassiek)
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 55
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.2
    obv 17 waarderingen
  • Nagerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

Ingrediënten

  • 300 g suiker
  • 2½ eetlepel citroensap
  • ½ kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 vanillestokje
  • 4 peren, bijvoorbeeld Gieser Wildeman

Bereiden

Verhit de suiker met 750 ml water in een pan die zo groot is dat de peren er rechtop in kunnen staan, al roerend op laag vuur en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de siroop aan de kook komen en voeg er citroensap, kaneel, kruidnagel en vanille aan toe.

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Zet de peren rechtop in de pan, leg het deksel op de pan en pocheer ze 30-45 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Leg ze in schaaltjes en laat de siroop iets inkoken.

Schep wat van de siroop over de peren en serveer ze warm of koud, met slagroom of mascarpone.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Kookboek

Het recept 'Stoofperen (klassiek)' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Het Grote Kookboek van Lulu Grimes

Het Grote Kookboek

Lulu Grimes

Hoe maak je 's werelds beste zuppa inglese en hoe frituur je de lekkerste frieten? Hoe braad je vlees, klop je eiwit en fileer je vis? Zoek je een boek dat dit allemaal... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck.

reacties op dit recept

  • bibi Lekkere peertjes! Wel iets zoet. Misschien wat minder suiker toevoegen. Ik serveerde dit met ijs, maar dat vond ik toch wat teveel van het goede. Misschien is dit lekkerder met een zoutje erbij... kaas oid.
  • Lydia Heerlijk, zeker als je er een beetje bessenlikeur bij doet. Het siroopje was ook een succes, in een bakje bewaren en door de vla. mjammie
  • willem Lekker recept maar enorm zoet, ik ga volgende keer proberen met de helft aan suiker, zien of dat beter Is.

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken