Stoofperen (klassiek)

Stoofperen (klassiek)
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 55
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.2
    obv 17 waarderingen
  • Nagerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

Ingrediënten

  • 300 g suiker
  • 2½ eetlepel citroensap
  • ½ kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 vanillestokje
  • 4 peren, bijvoorbeeld Gieser Wildeman

Bereiden

Verhit de suiker met 750 ml water in een pan die zo groot is dat de peren er rechtop in kunnen staan, al roerend op laag vuur en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Laat de siroop aan de kook komen en voeg er citroensap, kaneel, kruidnagel en vanille aan toe.

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Zet de peren rechtop in de pan, leg het deksel op de pan en pocheer ze 30-45 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn. Leg ze in schaaltjes en laat de siroop iets inkoken.

Schep wat van de siroop over de peren en serveer ze warm of koud, met slagroom of mascarpone.

Kookboek

Het recept 'Stoofperen (klassiek)' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Het Grote Kookboek van Lulu Grimes

Het Grote Kookboek

Lulu Grimes

Hoe maak je 's werelds beste zuppa inglese en hoe frituur je de lekkerste frieten? Hoe braad je vlees, klop je eiwit en fileer je vis? Zoek je een boek dat dit allemaal... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck.

reacties op dit recept

  • bibi Lekkere peertjes! Wel iets zoet. Misschien wat minder suiker toevoegen. Ik serveerde dit met ijs, maar dat vond ik toch wat teveel van het goede. Misschien is dit lekkerder met een zoutje erbij... kaas oid.
  • Lydia Heerlijk, zeker als je er een beetje bessenlikeur bij doet. Het siroopje was ook een succes, in een bakje bewaren en door de vla. mjammie

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Vis uit blik

    Vis uit blik

    In 'Vis uit blik' laat Bart van Olphen je zien hoeveel verrassende culinaire mogelijkheden vis uit blik biedt, van tonijn, zalm, krab... bekijk 'Vis uit blik'

  • Kookboek Viva Arabia

    Viva Arabia

    In 'Viva Arabia' vind je de lekkerste gerechten van Nadia en Merijn. Hun liefde voor Arabische smaken toveren zij om in... bekijk 'Viva Arabia'

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

bekijk alle kookboeken