Pakjes kabeljauwfilet gemarineerd met kombu

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Hoofdgerecht
  • Japans
  • Vis

Ingrediënten

  • 4 stukken gedroogde kombu
  • 4 kabeljauwfilets
  • 4 sprieten knoflookbieslook of het groen van 4 lente-uitjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels sesamolie
  • 1 limoen, in partjes

Voorbereiden

Laat de stukken kombu ongeveer 15 minuten weken in ruim water. Giet ze af.

Leg de stukken kombu naast elkaar op een schaal en leg een kabeljauwfilet op elk stuk kombu. Zet 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schik elk stuk kombu met kabeljauwfilet op grote vellen bakpapier. Schik er stukjes bieslook of lente-ui op en sprenkel er de sojasaus en sesamolie over. Vouw het papier om het zeewier en de vis tot goed afgesloten pakjes.

Bak de pakjes ongeveer 12 minuten in de oven tot de vis gaar is.

Maak de pakjes voorzichtig open en serveer met een partje limoen.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Pakjes kabeljauwfilet gemarineerd met kombu' is afkomstig uit het kookboek...

Het unieke zeewier kookboek

Laure Kié

Zeewier of algen zijn gezond en zijn een plaatje op je bord. Vers of gedroogd zeewier past bij alle gerechten, of je die nu met een saus, en papillote, met pasta of als... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Kabeljauw recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!