Tonijntartaar met wasabimayonaise

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Japans
  • Vis

Ingrediënten

  • 200 g superverse tonijn
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels (Japanse) mayonaise
  • wasabipasta
  • citroensap
  • ½ dun stokbrood, in dunne plakjes
  • ½ bosje radijs, in ragfijne reepjes

Bereiden

Snijd de tonijn met een scherp mes in dunne plakjes en vervolgens in kleine blokjes.

Roer in een kommetje de bosuitjes door de mayonaise. Voeg wasabipasta, citroensap en zout naar smaak toe.

Schep de tonijnblokjes door de wasabimayonaise. Leg de plakjes stokbrood op een schaal en schep er wat tonijntartaar op. Leg een toefje radijs bovenop en serveer direct.

Tips

Dit feestelijke hapje kun je alleen maken als je aan superverse tonijn kunt komen. 'Sushi-tonijn' noemt de visboer dat wel. Na aankoop moet je de vis direct in de koelkast leggen. Pas eruit halen als je gaat beginnen en dan zo snel mogelijk werken is de truc.

Je kunt de tartaar wel even van tevoren maken, maar zet het afgedekte kommetje dan direct in de koelkast, liefst op een ander kommetje met ijsklonten. Zo blijft de tonijn ijskoud en blijft de smaak het best behouden.

Kookboek

Het recept 'Tonijntartaar met wasabimayonaise' is afkomstig uit het kookboek...

Kookschrift voor feestdagen

Yolanda van der Jagt

In 'Kookschrift voor feestdagen' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier haar meest feestelijke recepten: spicy speculaasbrokken voor... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Tonijntartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!