okoko receptenreceptvistonijntartaartonijntartaar met wasabimayonaise

Tonijntartaar met wasabimayonaise

Tonijntartaar met wasabimayonaise
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 10
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.8
    obv 13 waarderingen
  • Hapje
  • Vis
  • Japans

Ingrediënten

  • 200 g superverse tonijn
  • 2 bosuitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels (Japanse) mayonaise
  • wasabipasta
  • citroensap
  • ½ dun stokbrood, in dunne plakjes
  • ½ bosje radijs, in ragfijne reepjes

Bereiden

Snijd de tonijn met een scherp mes in dunne plakjes en vervolgens in kleine blokjes.

Roer in een kommetje de bosuitjes door de mayonaise. Voeg wasabipasta, citroensap en zout naar smaak toe.

Schep de tonijnblokjes door de wasabimayonaise. Leg de plakjes stokbrood op een schaal en schep er wat tonijntartaar op. Leg een toefje radijs bovenop en serveer direct.

Tips

Dit feestelijke hapje kun je alleen maken als je aan superverse tonijn kunt komen. 'Sushi-tonijn' noemt de visboer dat wel. Na aankoop moet je de vis direct in de koelkast leggen. Pas eruit halen als je gaat beginnen en dan zo snel mogelijk werken is de truc.

Je kunt de tartaar wel even van tevoren maken, maar zet het afgedekte kommetje dan direct in de koelkast, liefst op een ander kommetje met ijsklonten. Zo blijft de tonijn ijskoud en blijft de smaak het best behouden.

Wijntip

Zuid-Afrikaanse chenin blanc.

Kookboek

Het recept 'Tonijntartaar met wasabimayonaise' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Kookschrift voor feestdagen van Yolanda van der Jagt

Kookschrift voor feestdagen

Yolanda van der Jagt

In 'Kookschrift voor feestdagen' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier haar meest feestelijke recepten: spicy speculaasbrokken voor... lees verder

© Mo'Media.

reacties op dit recept

  • Nog geen reacties...

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken