Waterzooi met zalm en lentegroenten

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 4 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 2 koolrabi's, in blokjes
  • 200 g peultjes
  • 3 eetlepels platte peterselie
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 500 g Pacifische zalm (Alaska), in stukken
  • 100 g boter, in blokjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 400 ml visfond of visbouillon

Bereiden

Verdeel de bosui, bleekselderij, koolrabi en peultjes in een hapjespan. Strooi de kruiden erover en leg de stukken vis en de blokjes boter ertussen.

Strooi er wat zout over en maal er royaal peper boven. Schenk de wijn en bouillon erbij.

Breng het gerecht op matig hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zo laag dat het vocht net tegen de kook aan blijft. Laat de vis en groenten in 10-12 minuten gaar worden.

Serveer de waterzooi in grote diepe borden. Lekker met (bruin) stokbrood.

Kookboek

Het recept 'Waterzooi met zalm en lentegroenten' is afkomstig uit het kookboek...

Het Keukenboekje

Clara ten Houte de Lange & Nelleke van Lindonk

Met dit keukenboekje in de hand koop en kook je bewuster en eet je minstens net zo lekker. De ideale wegwijzer voor in de keuken! Met 72 recepten, 118 tips, 31... lees verder

© Assisti

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!