Zalm carpaccio met zuurkool

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 200 g verse zuurkool
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 eetlepel witte wijn
  • ½ paprika
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 plakje sinaasappel, in stukjes
  • 200 g zalm, in dunne plakjes

Bereiden

Kook de zuurkool in 20 minuten gaar in het sinaasappelsap en de witte wijn.

Rooster intussen de paprika. Leg de halve paprika 15-20 minuten op een stuk aluminiumfolie in een oven van 200 °C. Draai halverwege om. De paprika is goed als hij zwartgeblakerd is. Haal uit de oven, vouw het folie dicht en laat 5 minuten rusten. Haal daarna het velletje eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes.

Laat de zuurkool goed uitlekken in een vergiet. Roer er dan de crème fraîche, stukjes sinaasappel en paprika door.

Verdeel de zalm over vier borden en zet ze 1 minuut onder de warme grill.

Leg in het midden van elk bord een bolletje zuurkool.

Kookboek

Het recept 'Zalm carpaccio met zuurkool' is afkomstig uit het kookboek...

Carpaccio!

Thea Spierings

'Carpaccio!' bevat 80 verschillende carpacciorecepten. Heerlijke gerechten die u kunt serveren als hapje, voorgerecht of als onweerstaanbaar nagerecht... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!