Zalmtaart van bladerdeeg

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 grote vellen bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 4 toastjes of beschuiten, verkruimeld
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 500 g zalm (blik, naturel), in kleine stukjes
  • 3 eetlepels room

Bereiden

Rol een van de vellen bladerdeeg uit in een bakvorm met een hoge rand. Splits een van de eieren en houd het eigeel apart voor het bestrijken van het deeg. Klop in een kom de andere drie eieren met het eiwit, de verkruimelde toastjes, de gesnipperde sjalotjes, de zalm en de room. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Giet het mengsel in de vorm en leg het tweede vel deeg eroverheen. Rol de randen van het deeg om. Maak in het midden een 'schoorsteentje' om de stoom te laten ontsnappen. Bestrijk de bovenste lap deeg met eigeel. Zet de vorm in de oven en bak de pastei 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Kookboek

Het recept 'Zalmtaart van bladerdeeg' is afkomstig uit het kookboek...

Lukt altijd!

Élise Delprat-Alvarès

Vlees, vis, veggie, hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts, klassiek, Italiaans, wereldkeuken: voor elk wat wils. Voor de beginnende kok die eens... lees verder

© WPG

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Zalm recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!