Zalmtartaar met rivierkreeftjes en avocado

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 5,7
  • Voorgerecht
  • Amerikaans
  • Vis

Ingrediënten

  • 150 g verse zalm
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 3 eetlepels limoensap
  • olijfolie
  • verse dille, fijngehakt + enkele takjes voor garnering
  • 1 grapefruit, in ontvelde partjes
  • 2 handen rucola
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 limoen, in dunne plakjes (eventueel)

Bereiden

Hak de zalm en de rivierkreeftjes in fijne blokjes. Leg eventueel enkele rivierkreeftjes apart voor de afwerking.

Doe de blokjes zalm en rivierkreeft met de avocadoblokjes in een kom en roer er het limoensap, 3 eetlepels olijfolie en de dille onder.

Snijd de partjes grapefruit fijn en roer onder de tartaar. Kruid met peper en fleur de sel. Verdeel de rucola over de borden en zet hierop een kookring. Doe er ¼ van de tartaar in en druk aan met een lepel. Til de ring op. Besprenkel de tartaar met nog wat olijfolie, leg er een lepeltje zure room op en werk af met wat dille, een rivierkreeftje of enkele plakjes limoen.

Kookboek

Het recept 'Zalmtartaar met rivierkreeftjes en avocado' is afkomstig uit het kookboek...

Slaatjes, het hele jaar door genieten

Ann Vertriest

Zeg nu zelf, wat is er makkelijker, gezonder én sneller klaar dan een heerlijke salade? Salades beperken zich niet alleen tot de lente of de zomer of tot sla met tomaten... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Zalmtartaar recept tips

Reacties op dit recept

  • MathyIk heb dit aangevuld met 3 lente-uitjes (voor 4 pers) en 6 druppels (niet meer!) tabasco. Zalm niet in te kleine blokjes hakken en kreeftjes heel laten. Het geheel pas mengen kort vóór het opdienen anders wordt het geheel te papperig.

    reageren