Gegratineerde zeewolf uit de oven

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 6,9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

bevat per portie

  • 435 kcal

Ingrediënten

  • 4 stukken zeewolffilet van 150 g
  • sap van ½ citroen
  • 2 sneetjes oud witbrood
  • 2 eetlepels zachte mosterd
  • 200 ml kookroom
  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Wrijf de stukken vis in met citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Verkruimel het brood heel fijn in de keukenmachine. Meng de mosterd door de room.

Vet een niet te grote, lage ovenschaal in en leg de stukken zeewolf erin. Schenk de room erover en verdeel hierover de geitenkaas, bieslook en het broodkruim. Sprenkel de olijfolie erover.

Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vis in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Lekker met rösti of gebakken aardappeltjes en sugarsnaps.

Extra benodigd

Keukenmachine

Bron

Het recept 'Gegratineerde zeewolf uit de oven' wordt je aangeboden door het Nederlands Visbureau

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Zeewolf recept tips

Reacties op dit recept

  • SusanPrima recept, de saus werd uiteindelijk iets aan de dunne kant. Let er op dat je de geitenkaas heel klein verkruimeld.

    reageren