Goulash uit de slow cooker

  • 4 personen
  • 260 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg magere kalfslappen, in blokjes van 3 cm
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • ½ theelepel karwijzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 625 g passata (gezeefde tomaten)
  • 120 ml kippenbouillon
  • 120 ml rode wijn
  • 2 kruimige aardappelen, in blokjes
  • 275 g geroosterde rode paprika's uit een pot, afgespoeld en uitgelekt
  • zure room, voor erbij

Bereiden

Doe de kalfsvleesblokjes in de slow cooker met de ui, de knoflook, het paprikapoeder, het karwijzaad, de laurierblaadjes, de passata, de bouillon, de rode wijn en de aardappelen. Zet de cooker op stand hoog; na ongeveer 4 uur is het vlees gaar en mals.

Roer de paprika's erdoor en verhit ze 5 minuten mee, of tot ze goed warm zijn. Proef de goulash en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Schep op elke portie een dot zure room en geef er fettucine of rijst bij.

Extra benodigd

Slow cooker

Kookboek

Het recept 'Goulash uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

Slow cooking

diverse auteurs

Moderne huishoudens kunnen tegenwoordig niet meer zonder een slow cooker. De slow cooker is een tijdwinnend keukenapparaat. De gerechten zijn makkelijk... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (7 stemmen)

Goulash recept tips

Reacties op dit recept

  • ConnyHeerlijk en vlug te bereiden recept, iets pittiger gemaakt door wat hete en gerookte paprika poeder toe te voegen. Een potje paprikastukjes op olie(uitgelekt) toegevoegd en de saus met een beetje maïzena gebonden..hmmm

    reageren