Karbonades met knoflook en tijm, roodlof en doperwten

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 varkenskarbonades
  • 400 g gedopte doperwten of 1 kg doperwten in de peul
  • 1 stronkje roodlof
  • olijfolie
  • voor de marinade
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 takje verse tijm
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 glaasjes appelsap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 snufjes gemengde peper

Voorbereiden

Meng alle ingrediënten voor de marinade: de olijfolie, uitgeperste knoflook, de tijm, ciderazijn en het appelsap. Schep er dan het paprikapoeder en de gemengde peper door.

Doe er de karbonades in en schep ze goed om met de marinade. Dek af met plasticfolie en laat minstens 1 uur marineren op een koele plaats.

Bereiden

Dop indien nodig de verse doperwten en snijd het stronkje roodlof in de lengte in vieren. Giet een sliertje olijfolie over de stukken roodlof en strooi er wat fleur de sel over.

Verhit de grillplaat voor. Leg er de karbonades op zodra de grillplaat heet is. Bak de karbonades 10 minuten, waarbij je ze af en toe omdraait. Schep na ongeveer 5 minuten de doperwten op de grillplaat en dan de vier stukken roodlof. Schroei die even mooi aan en dien alles dan meteen op.

Extra benodigd

Plasticfolie, grillplaat

Kookboek

Het recept 'Karbonades met knoflook en tijm, roodlof en doperwten' is afkomstig uit het kookboek...

Grillen à la plancha

Sandra Mahut

A la plancha is altijd feest! Want gegrild eten à la plancha is vol van smaak, lekker knapperig, naturel en heel snel klaar. Dat alles dankzij een gloeiendhete grillplaat... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Karbonade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!