Crostini met zelfgemaakte wildpaté

  • 4 personen
  • 110 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • ½ theelepel koekkruiden
  • 50 ml cognac
  • 400 g wildpoelet
  • 100 g vet spek, in blokjes
  • 15 g boter
  • 75 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • 1 eierdooier
  • 75 ml slagroom
  • 100 g ontbijtspek, in plakjes
  • 1 klein stokbrood of 2 petit pains
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 50 g rucola of gemengde friseesla
  • 6 gevulde groene olijven, in plakjes

Voorbereiden

Meng de helft van de sjalot met de Italiaanse kruiden, koekkruiden en cognac en schep de poelet en het vette spek erdoor. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 4-8 uur marineren.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Verhit de boter in een koekenpan en fruit de rest van de sjalot zachtjes aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur in 3-4 minuten bruin; laat het vocht verdampen.

Draai het vleesmengsel met de marinade door een vleesmolen of hak het in de keukenmachine met behulp van de pulsknop fijner. Meng de eierdooier en slagroom met 2 theelepels zout en peper naar smaak door het vlees. Schep tot slot het paddenstoelenmengsel erdoor.

Bekleed een kleine patévorm of cakevorm met plakjes ontbijtspek en schep het vleesmengsel erin. Leg ook op de bovenkant plakjes spek en dek het geheel af met een deksel of met aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee en schenk kokend water in de braadslee tot 2 centimeter onder de rand van de vorm. Schuif de braadslee in de oven en laat de paté in 1-1½ uur gaar worden.

Neem de paté uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen, eventueel met een plankje en een conservenblik als gewicht erop zodat hij wat steviger wordt. Laat de paté minstens een dag op smaak komen in de koelkast.

Snijd het brood schuin in lange plakken en rooster deze onder een hete grill goudbruin. Druppel er wat olie over en verdeel de rucola of friseesla erover. Leg op elke crostini een plakje wildpaté en verdeel de olijven erover.

Extra benodigd

Keukenmachine, patévorm of cakevorm, aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Crostini met zelfgemaakte wildpaté' is afkomstig uit het kookboek...

Spiekboekje wijn

Hubrecht Duijker

'Spiekboekje Wijn' helpt je om lekkere wijnen uit te kiezen op hun druif. Zo'n twee dozijn veelvoorkomende druiven komen aan de orde. Hubrecht Duijker geeft op... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Paté recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!