Koude reerug met peren-gemberroom

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 300 g reerug, zonder vel en zenen
  • 150 g eendenvet
  • 50 g gember, fijngeraspt
  • 4 rijpe peren, in grove blokjes
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g geleisuiker
  • sap van 1 citroen
  • 50 g boter
  • 150 g rodekool, fijngehakt
  • 50 g walnoten, fijngehakt
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 80 g vossenbessen (potje)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 130 ºC.

Bestrooi de reerug met zout en peper. Verhit het eendenvet, braad het vlees erin rondom aan op middelhoog vuur en zet het dan 15 minuten in de oven. Neem het vlees dan uit de oven en laat het vet helemaal afkoelen.

Doe gember, stukjes peer, witte wijn, geleisuiker, citroensap en boter in een pan. Laat het geheel zonder deksel ca. 20 minuten pruttelen op halfhoog vuur; roer af en toe. Pureer de perencompote vervolgens in de blender. Doe de peren-gemberroom in een kom en laat hem in de koelkast volledig afkoelen.

Meng de rodekool en de walnoten met de walnootolie en de balsamicoazijn.

Neem de reerug uit het afgekoelde vet, snijd het vlees in dunne plakjes en serveer het met de peren-gemberroom en wat vossenbessen. Verdeel de rodekool met de noten over het vlees en druppel er wat olie en azijn over.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Koude reerug met peren-gemberroom' is afkomstig uit het kookboek...

Gember

Wolfgang Hübner & Michael Wissing

Gember is niet alleen gezond, de smaak is ook goed. Hoe geraffineerd gember wordt toege-past in onze westerse keuken tonen de 60 smakelijke, gemakkelijk zelf te... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Wild recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!