Eendenborst recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Eendenborst

De vetlaag van de eendenborst smelt in de pan. Giet het vet eventueel af. De vetlaag dient knapperig te zijn. Het vlees van de eendenborst wordt meestal rosé gebraden en gegeten. Laat de eendenborst na het bakken of grillen enkele minuten, afgedekt met aluminiumfolie, rusten. Snijd het vlees dan in plakjes. Overgebleven eendenvet kan worden gebruikt om aardappels of een omelet in te bakken.

Recept eendenborst met honingazijn

Reken 2 of 3 eendenborsten per persoon (er zijn er twee per eend). Wrijf ze in met zout en peper. Fruit 4 fijngehakte sjalotjes in wat boter en laat ze wat kleur krijgen. Voeg 4 dessertlepels honing (liefst acacia) toe en laat alles 2 minuten indikken. Voeg 4 dessertlepels rodewijnazijn toe en kook alles nog een minuut door. Bak de eendenborst apart in boter. Leg ze op een voorverwarmde schaal, schep er de saus over en dien ze direct op. Geef er witte rijst of een mengsel van worteltjes en meiknolletjes bij. ¹)

[ Bron: 'Wannée' | 'De Grote Larousse Gastronomique' ¹) ]

[ Beeld: thefoodphotographer | Shutterstock.com ]