Salade van lollo rosso, pecannoten en druiven
            2 personen
bereiden
                
          
          
        bereiden
Bevat per portie
            320 kcal
            3 g eiwit
            29 g vet
            12 g koolhydraten
          
Ingrediënten
- 1 rode grapefruit
 - 1 eetlepel rode wijnazijn
 - 4 eetlepels hazelnootolie
 - ½ theelepel tijm
 - ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt
 - 50 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
 - ½ krop lollo rosso
 - 25 g gepelde pecannoten
 
Bereiden
Schil de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Klop een sausje van het grapefruitsap, de azijn en de olie. Roer de kruiden, zout en peper erdoor.
Scheur de slabladeren in stukjes en leg ze in een schaal. Schep de vinaigrette erdoor. Leg de grapefruitpartjes, de druiven en de pecannoten op de salade.
Het recept 'Salade van lollo rosso, pecannoten en druiven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Volodymyr Tverdokhlib | Shutterstock.com