Salade van lollo rosso, pecannoten en druiven

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 320 kcal
  • 3 g eiwit
  • 29 g vet
  • 12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 rode grapefruit
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 4 eetlepels hazelnootolie
  • ½ theelepel tijm
  • ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 50 g blauwe druiven, gehalveerd en ontpit
  • ½ krop lollo rosso
  • 25 g gepelde pecannoten

Bereiden

Schil de grapefruit en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Klop een sausje van het grapefruitsap, de azijn en de olie. Roer de kruiden, zout en peper erdoor.

Scheur de slabladeren in stukjes en leg ze in een schaal. Schep de vinaigrette erdoor. Leg de grapefruitpartjes, de druiven en de pecannoten op de salade.

Bron

Het recept 'Salade van lollo rosso, pecannoten en druiven' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Volodymyr Tverdokhlib | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Overige salade recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!