Witlofsalade recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Witlofsalade

Witlofsalade met groene appel, langoustines en kip (4 personen). Snijd struikjes witlof in smalle reepjes. Was ze goed en laat ze uitlekken. Snijd 2 groene appels in stuken en verwijder het klokhuis. Snijd ze in dunne plakjes en leg ze als een waaier op 4 borden. Snijd 1 drumstick van een kip in plakjes en marineer ze 5 minuten in 1 eetlepel sojasaus. Rol ze door de bloem en frituur ze 2 minuten op 180 °C om ze krokant te maken. Bak 12 langoustines even in wat olijfolie. Meng de reepjes witlof met 2 eetlepels olijfolie, wat mosterd en 2 eetlepels balsamicoazijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schik het witlof op de appelwaaiers, leg er de langoustines en de gefrituurde kip op en garneer met wat vers korianderblad.

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]

[ Beeld: Margouillat photo | Shutterstock.com ]