Klassieke tapenade van groene of zwarte olijven

1 portie
bereiden

waardering 7,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • 15 g kappertjes
  • 5 ansjovisfilets op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g groene of zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Giet de kappertjes af (spoel gezouten kappertjes onder de koude kraan). Laat de ansjovisfilets uitlekken.

Draai de knoflook met de ansjovis, olijven en kappertjes kort in een keukenmachine. Voeg de olijfolie toe en draai tot een grove puree.

Breng op smaak met peper en bewaar in de koelkast tot het serveren.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Klassieke tapenade van groene of zwarte olijven' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches

In 'Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches' gaan heerlijk landelijk brood of speltbrood, notenbrood of meergranen... lees verder

© Good Cook

Tapenade tips

Reacties op dit recept

  • Inge Uitgeprobeerd en superlekker bevonden!
  • Elenore Superlekker! Verschillende keren al gemaakt.
  • Gerda Het eerste probeersel heeft 1 uur gestaan, toen was het op. Voortaan wordt grote potten met olijven gekocht en de potjes verstopt. Dit is te lekker.