Klassieke tapenade van groene of zwarte olijven

  • 1 portie
  • 10 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 15 g kappertjes
  • 5 ansjovisfilets op olie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g groene of zwarte olijven zonder pit
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiden

Giet de kappertjes af (spoel gezouten kappertjes onder de koude kraan). Laat de ansjovisfilets uitlekken.

Draai de knoflook met de ansjovis, olijven en kappertjes kort in een keukenmachine. Voeg de olijfolie toe en draai tot een grove puree.

Breng op smaak met peper en bewaar in de koelkast tot het serveren.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Klassieke tapenade van groene of zwarte olijven' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches

Marie-Pierre Morel

In 'Heerlijke broodhapjes en mini-sandwiches' gaan heerlijk landelijk brood of speltbrood, notenbrood of meergranen... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Tapenade recept tips

Reacties op dit recept

  • IngeUitgeprobeerd en superlekker bevonden!

    reageren

  • ElenoreSuperlekker! Verschillende keren al gemaakt.

    reageren

  • GerdaHet eerste probeersel heeft 1 uur gestaan, toen was het op. Voortaan wordt grote potten met olijven gekocht en de potjes verstopt. Dit is te lekker.

    reageren