Panna cotta met aardbei, citroenverbena en Hot Lips

4 personen
bereiden
wachten

waardering 9obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de panna cotta
  • 1 vanillestokje
  • 600 ml room
  • 80 g suiker
  • 8 g geweekte gelatineblaadjes (2 blaadjes)
  • voor de aardbeien
  • 400 g aardbeien
  • 50 g suiker
  • enkele blaadjes citroenverbena
  • garnering
  • enkele aardbeien, fijngesneden
  • Hot Lips-bloemetjes
  • enkele blaadjes citroenverbena

Bereiden

Schraap met een mesje de vanillezaadjes uit het vanillestokje in de room. Breng de vanilleroom met de suiker aan de kook en voeg de geweekte gelatine toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Vul vier kleine glaasjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Spoel de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren. Warm ze geleidelijk op in een kookpan, samen met de suiker en citroenverbena.

Lepel koud over de panna cotta en werk af met enkele stukjes aardbei, Hot Lips en citroenverbena.

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Panna cotta met aardbei, citroenverbena en Hot Lips' is afkomstig uit het kookboek...

Herbas

David Van Steenkiste kweekt verschillende vaak onbekende kruiden en eetbare bloemen, maar hij trekt ook nog regelmatig de vrije natuur in om ze zelf te plukken. In 'Herbas' worden de kruiden op een originele manier in hartige en zoete gerechten verwerkt

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Panna cotta tips