Taco recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Taco

Gerecht uit de Mexicaanse keuken bestaande uit een tortilla (maïspannenkoekje) gevuld met een dikke saus of gehakt met chilipeper, zwarte bonen of avocadopuree met ui. Het pannenkoekje wordt gefrituurd en heet (en nog vormbaar) om de vulling gerold. Een taco is een tussendoortje of warm voorgerecht.

Taco's met gehakt

Bereid 8 kant-en-klare-taco's zoals op de verpakking is aangegeven. Bak 400 g rundergehakt in een koekenpan zonder boter al roerend met een houten lepel rul en grijs. Voeg 1 gesnipperde sjalot of kleine ui, 1 in blokjes gesneden groene paprika, 2-3 eetlepels pittige Mexicaanse kruiden, 2 fijngesneden groene pepers en zout en peper toe aan het gehakt en bak dit even goed mee. Vul de taco's met het kruidige gehaktmengsel, pittige tomatensaus en fijngesneden sla. ¹)

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' | 'Margriet kookboek' ¹) ]

[ Beeld: Timolina | Shutterstock.com ]