zoete aardappelen recepten

recept
waardering
  • 1
Zoete aardappelen

Zoete aardappelen

De zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar behoort tot de windefamilie. Er zijn diverse soorten en het vruchtvlees, dat wit, oranje of geel kan zijn, varieert van melig tot klef en waterig, en de schil kan wit, geel, rood, paars of bruin zijn. Zoete aardappelen met oranje vruchtvlees zijn na het koken zachter dan andere soorten.

Bereiding

Zoete aardappelen kunnen op dezelfde manier bereid worden als gewone - je kunt ze bakken, koken, pureren of frituren, maar door de zachte, zoete smaak zijn ze perfect voor taart en zoete gerechten, evenals voor brood, soepen en stoofsels. Of bestrooi ze met bruine suiker, besprenkel ze met boter en rooster ze in de oven. Ze zijn minder lang houdbaar dan gewone aardappelen: ze blijven op een koele, droge plek ongeveer een week goed.

[ Bron: 'Het Grote Kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

  • Kookboek Ceviche

    Ceviche

    Met dit kookboek leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet... bekijk 'Ceviche'

  • Kookboek Soep simpel

    Soep simpel

    Verras met zelfgemaakte soep! Van lichte bouillonsoepjes tot hartige maaltijdsoepen: 100 heerlijke recepten om... bekijk 'Soep simpel'

bekijk alle kookboeken