zoete aardappelen recepten

recept
waardering
  • 1
Zoete aardappelen

Zoete aardappelen

De zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar behoort tot de windefamilie. Er zijn diverse soorten en het vruchtvlees, dat wit, oranje of geel kan zijn, varieert van melig tot klef en waterig, en de schil kan wit, geel, rood, paars of bruin zijn. Zoete aardappelen met oranje vruchtvlees zijn na het koken zachter dan andere soorten.

Bereiding

Zoete aardappelen kunnen op dezelfde manier bereid worden als gewone - je kunt ze bakken, koken, pureren of frituren, maar door de zachte, zoete smaak zijn ze perfect voor taart en zoete gerechten, evenals voor brood, soepen en stoofsels. Of bestrooi ze met bruine suiker, besprenkel ze met boter en rooster ze in de oven. Ze zijn minder lang houdbaar dan gewone aardappelen: ze blijven op een koele, droge plek ongeveer een week goed.

[ Bron: 'Het Grote Kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken