zoete aardappelen recepten

recept
waardering
  • 1
Zoete aardappelen

Zoete aardappelen

De zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar behoort tot de windefamilie. Er zijn diverse soorten en het vruchtvlees, dat wit, oranje of geel kan zijn, varieert van melig tot klef en waterig, en de schil kan wit, geel, rood, paars of bruin zijn. Zoete aardappelen met oranje vruchtvlees zijn na het koken zachter dan andere soorten.

Bereiding

Zoete aardappelen kunnen op dezelfde manier bereid worden als gewone - je kunt ze bakken, koken, pureren of frituren, maar door de zachte, zoete smaak zijn ze perfect voor taart en zoete gerechten, evenals voor brood, soepen en stoofsels. Of bestrooi ze met bruine suiker, besprenkel ze met boter en rooster ze in de oven. Ze zijn minder lang houdbaar dan gewone aardappelen: ze blijven op een koele, droge plek ongeveer een week goed.

[ Bron: 'Het Grote Kookboek' ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Onmisbare klassiekers

    Onmisbare klassiekers

    Wie kan die old-time favorites uit moeders keuken weerstaan? Zelfgemaakte frietjes, risotto, paella... Smul van 85... bekijk 'Onmisbare klassiekers'

  • Kookboek Licht!

    Licht!

    In 'Licht!' heeft Hugh Fearnley-Whittingstall 170 simpele, goedkope en vooral gezonde recepten verzameld. De recepten zijn... bekijk 'Licht!'

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

bekijk alle kookboeken