Geroosterde zoete aardappelen

Geroosterde zoete aardappelen
  • 6
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.6
    obv 9 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Overige keukens

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappels, in plakken van ca. 1½ cm dik
  • 2-3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • grof gemalen zeezout

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiden

Leg de aardappelplakken op een met bakpapier bekleed bakblik, bestrijk ze met olie en strooi er wat van de kruiden over. Keer ze en bestrijk de andere kant ook met olie en bestrooi ze met kruiden. Bak de aardappels in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de zoete aardappel nu pas met zout.

Extra benodigd

Bakpapier

Het recept 'Geroosterde zoete aardappelen' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • maria Vraag: Kan je dit ook met verschillende groenten doen zoals bietjes en wortel?

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken