Bruschetta met mozzarella en gepofte kerstomaatjes

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 bolletje buffelmozzarella of 1 burrata (verse mozzarella met room)
  • 1 ciabatta
  • olijfolie
  • 8 kerstomaten
  • oregano (gedroogd)
  • basilicumblaadjes

Bereiden

Snijd de mozzarella in schijfjes en kruid met peper en zout.

Snijd brede stukken van de ciabatta. Wrijf ze in met olijfolie en gril ze op de barbecue tot ze krokant zijn.

Gril de kerstomaten ook even op de barbecue (of in een grillpan op de barbecue) tot hun schilletjes beginnen te barsten. Kruid ze met peper, zout en oregano.

Beleg de broodjes met de schijfjes mozzarella en de gepofte tomaten. Leg ze eventueel heel even terug op de barbecue, zodat de mozzarella nog smeuïger wordt. Werk elk stukje ciabatta af met een blaadje basilicum.

Kookboek

Het recept 'Bruschetta met mozzarella en gepofte kerstomaatjes' is afkomstig uit het kookboek...

Chefs op hete kolen

Marc Declercq

Of je nu een beginner bent of de beste grillmeester van de hele buurt, in dit boek vind je alles om je barbecuegerechten nog beter, vlotter en smakelijker te... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Bruschetta recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!