Bruschetta met tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas

  • 12 stuks
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Hapje
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 middelgrote tomaten, in stukjes
  • 12 verse basilicumblaadjes, in reepjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 12 dikke sneetjes stokbrood (oudbakken)
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 50 g geschaafde Parmezaanse kaas

Bereiden

Doe de stukjes tomaat in een kom en schep er de reepjes basilicum, olijfolie en wat zout en peper door.

Rooster de sneetjes brood goudbruin onder een hete grill. Wrijf ze dan in met de knoflook.

Schep net voor het serveren een beetje tomatenmengsel op de bruschetta en garneer met versgeschaafde Parmezaanse kaas. Serveer deze hapjes koud.

Tips

Maak dit klassieke Italiaanse recept liefst hartje zomer wanneer de tomaten op hun allerlekkerst zijn. Breng de hapjes anders op smaak met wat gehakte zongedroogde tomaten, olijven zonder pit, kappertjes, enz. Je kunt ook verse dragon in plaats van verse basilicum gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Bruschetta met tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Amuse hapjes & heerlijke snacks

Noëmie André

Maak een keus uit de hapjes in dit boek en maak een heerlijk hapjesfeest waar iedereen ontspannen van kan genieten. De hapjes zijn makkelijk en snel te maken... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Bruschetta recept tips

Reacties op dit recept

  • EduMmmmmm... bruchetta!

    reageren