bruschetta recepten

recept
waardering
  • 1
Bruschetta

Bruschetta

Een bruschetta (meervoud: bruschette) is een snee (boeren)brood die eerst knapperig en enigszins verbrand wordt gebakken en daarna pas wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met olijfolie (bij een crostino is dit precies omgekeerd). In Italië zijn bruschette in november een verwennerij wanneer de nieuw geperste olie er is - de kwaliteit van de olie geeft voor elke bruschetta de doorslag voor een werkelijk bijzondere smaak, gebruik dus de beste extra virgine olijfolie die je kunt vinden. Een bruschetta wordt meestal als voorgerecht geserveerd, maar is ook heel lekker bij bijvoorbeeld vissoep en gebakken kippenlevertjes. Je kunt een bruschetta ook prima beleggen, bijvoorbeeld met prosciutto of tomaat - zie de bovenstaande bruschetta recepten.

Basis recept bruschetta

Grill of rooster 4 dikke sneden stevig (boeren)brood aan beide zijden tot ze licht geroosterd zijn. Wrijf de bovenkant van elke snee in met een gehalveerd teentje knoflook en sprenkel er olijfolie over en beleg elke bruschetta vervolgens naar smaak.

[ Bron: 'Bruschetta, crostini & andere Italiaanse snacks' | redactie ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertentie)

Winterse smoothies

Met de koude en donkere wintermaanden in aantocht kunnen we allemaal wel wat extra weerstand gebruiken. Deze smoothies zijn niet alleen heel erg lekker, ze zitten ook boordevol vitamines en antioxidanten. Hierdoor krijgt je immuunsysteem de extra boost die het nodig heeft. Je hebt alleen een blender nodig om ze te maken.

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Mug cakes

    Mug cakes

    Een eenpersoonscakeje direct gebakken in een beker in de magnetron, dat gaat vliegensvlug! Binnen twee minuten staat er een heerlijke... bekijk 'Mug cakes'

  • Kookboek Jamie's comfort food

    Jamie's comfort food

    'Jamie's comfort food' is met meer dan 100 recepten het kookboek voor elk moment in je leven dat je iets te vieren hebt... bekijk 'Jamie's comfort food'

  • Kookboek Rauw

    Rauw

    In 'Rauw' staan 115 frisse recepten, van rauw tot heel kort gekookt, zodat al het goede uit de producten behouden blijft... bekijk 'Rauw'

bekijk alle kookboeken