Wentelteefjes met fruit en ricotta

  • 1 persoon
  • 15 min
  • waardering 7,4
  • Nagerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • geraspte schil van ½ citroen
  • 2 sneetjes panettone (Italiaans kerstbrood) of krentenbrood
  • klont roomboter
  • 150 g verse aardbeien of rood diepvriesfruit
  • poedersuiker
  • 1 flinke eetlepel ricotta

Bereiden

Klop in een diep bord het ei los met de melk en geraspte citroenschil. Wentel de sneetjes brood erdoor en laat ze even liggen om het eiermengsel te absorberen.

Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin het brood aan beide kanten bruin.

Bestrooi intussen het fruit met 1 theelepel poedersuiker en prak het grof met een vork.

Leg de wentelteefjes op een bord en schep er het fruit en de ricotta naast. Bestuif met poedersuiker.

Tip

Rotdag gehad? Vervang de ricotta door vanilleroomijs.

Kookboek

Het recept 'Wentelteefjes met fruit en ricotta' is afkomstig uit het kookboek...

Hoge hakken in de keuken

Janneke Vreugdenhil & Petra de Hamer

In 'Hoge hakken in de keuken' vinden vrouwen voor elke situatie en stemming een geschikt recept. Als de bikinitijd nadert, is het tijd voor een lichte soep of salade... lees verder

© Mo'Media

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Wentelteefjes recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!