Asperges met ham en ei

Asperges met ham en ei
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 40
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.9
    obv 61 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vlees
  • Hollands

Ingrediënten

  • 2 kg asperges, geschild en houtachtige uiteinden verwijderd
  • 6 eieren, hardgekookt, in stukken
  • 100 g boter
  • sap van ½ citroen
  • 2-3 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
  • nootmuskaat
  • 200 g gekookte ham, in plakjes

Bereiden

Breng in een grote pan water aan de kook. Kook hierin de asperges gedurende 10 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuten in het water staan. Laat de asperges vervolgens uitlekken in een vergiet.

Wrijf de eieren met de bolle kant van een lepel door een grove zeef.

Smelt de boter in een pan en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Leg de asperges naast elkaar in een schaal, leg de kopjes allemaal aan één kant en schenk er een beetje botersaus over. Bestrooi het geheel met eikruim en peterselie en breng op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat.

Drapeer de plakjes ham over de onderkant van de asperges en serveer de rest van de botersaus er apart bij.

Variatietip

Maak asperges een tikje Italiaans door ze in schuine stukken te snijden en 5 minuten te roerbakken. Voeg in de laatste minuut 200 g parmaham (in reepjes gesneden) en 2 eetlepels gedroogde tomaat in olie (in kleine stukjes) toe.

Kookboek

Het recept 'Asperges met ham en ei' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Heerlijk Hollands van Thea Spierings

Heerlijk Hollands

Thea Spierings

'Heerlijk Hollands' laat je opnieuw kennismaken met heerlijke producten en recepten van Hollandse bodem. Altijd al het recept willen hebben van die echte Haagse... lees verder

© Caplan Books.

reacties op dit recept

  • Luit Vraag over variatietips. Bij het wokken van de schuin gesneden stukjes asperges: gebruik je daarvoor de gekookte asperges of verse?
  • Lidy @Luit. Zelf snijd ik de asperges (na het schillen) heel schuin in stukken van ca. 5-6 cm. Als je ze ongekookt wokt, worden ze wel gaar maar met een bite. Ik heb ze zelf nooit voorgekookt, maar als ik jou was zou ik even uitproberen wat jij het lekkerste vindt!
  • Hein Ik gebruik stukken asperge met peultjes, beide 5 min voorgekookt, met kip gewokt in soysaus eh sherry.
    heerlijk met rijst. Simpel snel lekker.
  • Rita Goddelijk!
  • Henk Ik snap nog steeds niet waarom toch niet de minste koks steeds maar weer de combinatie asperges met ham ten tonele voeren als zijnde het ultieme genot. Komt doordat we zoveel varkens in Nederland fokken? Probeer eens veel subtielers: alles hetzelfde maar vervang de ham door gerookte zalm!

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Tosti's

    Tosti's

    Bestaat er iets lekkerders dan een broodje met heel veel gesmolten kaas? In 'Tosti's' vind je 28 heerlijke variaties op dit ultieme comfort... bekijk 'Tosti's'

  • Kookboek Vegatopia

    Vegatopia

    No-nonsense vega-inspiratie voor elke dag: 'Vegatopia - het kookboek' staat boordevol lekkere, originele en vegetarische... bekijk 'Vegatopia'

  • Kookboek Havermoutje

    Havermoutje

    In 70 recepten tonen Pascalle Bonnier en Mathijs Kok de oneindige mogelijkheden met haver als basis. Van brood tot burger, van soep... bekijk 'Havermoutje'

bekijk alle kookboeken