okoko receptenreceptgroentenaspergesasperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus

Asperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus

Asperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 20
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.2
    obv 13 waarderingen
  • Voorgerecht
  • Vis
  • Hollands

Ingrediënten

  • 3 eetlepels koksroom
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 3 eetlepels bouillon
  • 14 asperges, beetgaar gekookt
  • 200 g verse zalm, in dunne plakjes
  • ½ bosje bieslook, fijngesneden

Bereiden

Kook voor de saus de room, wijn en bouillon in een pannetje tot de helft in. Snijd 2 asperges in kleine stukken en voeg ze bij de ingekookte saus. Maak de saus met de staafmixer fijn en breng op smaak met zout.

Verdeel de asperges over vier borden. Leg de plakken zalm over de onderste helft van de asperges. Zet dit even onder de grill, zodat de zalm warm wordt, maar van binnen rosé blijft. Schep er wat saus naast en garneer met bieslook.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Asperges met lauwwarme zalm en wittewijnsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Asperges van Thea Spierings

Asperges

Thea Spierings

Dankzij zijn betoverende, fijne smaak is de asperge al duizenden jaren geliefd. Dit kookboek bevat 80 verrukkelijke, veelzijdige recepten die de asperge... lees verder

© Caplan Books.

reacties op dit recept

  • sylvie Heel lekker alleen de hoeveelheid van de saus is wel miniem. Ik heb alles vermenigvuldigd met 3. Maar zeker een aanrader.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken