Gebakken aubergine

Gebakken aubergine
  • 2
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.0
    obv 8 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 230 kcal
  • 3 g eiwit
  • 20 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 aubergine (ca. 350 g), in 1 cm dikke plakken
  • 4 eetlepels olie
  • 3 takjes peterselie

Bereiden

Meng de bloem met zout, peper en basilicum. Wentel de plakken aubergine door de bloem.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de plakken aubergine in ca. 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.

Knip de peterselie erboven fijn er serveer.

Gall & Gall wijnadvies bij je kerstdiner

Klik hier en ontvang persoonlijk wijnadvies bij elk gerecht

Het recept 'Gebakken aubergine' wordt je aangeboden door okoko recepten.

reacties op dit recept

  • Mandy Lekker, maar nog wat moeite met de consistentie, zodat het goed blijft plakken.

reactie toevoegen

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken