Gebakken aubergine

Gebakken aubergine
  • 2
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 7.0
    obv 8 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

bevat per portie

  • 230 kcal
  • 3 g eiwit
  • 20 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 aubergine (ca. 350 g), in 1 cm dikke plakken
  • 4 eetlepels olie
  • 3 takjes peterselie

Bereiden

Meng de bloem met zout, peper en basilicum. Wentel de plakken aubergine door de bloem.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de plakken aubergine in ca. 8 minuten goudbruin en gaar, keer ze regelmatig.

Knip de peterselie erboven fijn er serveer.

Het recept 'Gebakken aubergine' wordt je aangeboden door .

reacties op dit recept

  • Mandy Lekker, maar nog wat moeite met de consistentie, zodat het goed blijft plakken.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek Avocado

    Avocado

    In 'Avocado' vind je meer dan dertig prachtig vormgegeven recepten, van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks... bekijk 'Avocado'

  • Kookboek Ontbijt

    Ontbijt

    In 'Ontbijt' duikt culinair journalist Mara Grimm in de geschiedenis van de belangrijkste maaltijd van de dag. Daarnaast gaat ze op zoek... bekijk 'Ontbijt'

  • Kookboek Greek

    Greek

    Met 'Greek' heb je een masterclass Grieks koken in handen maar dan wel met de moderne twist van George Calombaris... bekijk 'Greek'

bekijk alle kookboeken