Gestoofde boerenkool

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 8,1
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 struik boerenkool of 1 kg boerenkoolbladeren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • ½ rode peper, fijngesneden

Bereiden

Breng een grote pan met ruim water en wat zout aan de kook. Maak intussen de boerenkool schoon door met je handen de bladeren van de takken te rissen. Was de boerenkool goed. Leg de bladeren in de pan met kokend water en kook ze ongeveer 5 minuten. Giet de boerenkool af en schep de groente op een groot bord.

Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui, knoflook en rode peper ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de boerenkoolbladeren toe. Schep alles goed om en stoof de groente nog ongeveer 10 minuten. Breng het gerecht met zout en peper op smaak.

Opmerking

'Meestal verdwijnt boerenkool in de stamppot, maar hier worden de hele bladeren gestoofd. Het is echt de moeite waard om te wachten tot de vorst over de boerenkool heen is geweest, aangezien dit de smaak van de boerenkool ten goede komt. Bij zowel gevogelte als vlees is dit een lekker bijgerecht.' - Yolanda van der Jagt

Kookboek

Het recept 'Gestoofde boerenkool' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker Hollands

Yolanda van der Jagt

In 'Lekker Hollands' laat chef-kok Yolanda van der Jagt zien welke originele en lekkere gerechten je met producten van eigen bodem kunt maken, geïnspireerd... lees verder

© Mo'Media. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • NoraOf je legt de boerenkool een etmaal in de vriezer, hiermee boots je de "vorst" een beetje na. Werkt ook met spruitjes. Smakelijk eten.

    • EleanorGoed idee, jammer ik heb de kool net in de pan. Volgende keer dan.

    reageren