Champignons met spek (tapas)

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,1
  • Hapje
  • Spaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 g rookspek of ham, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g kleine, witte champignons
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie

Bereiden

Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er het spek of de ham 2-3 minuten in.

Voeg de knoflook en champignons toe en meng goed. Voeg de wijn toe en breng op smaak met zout en peper.

Schep er de peterselie door en laat 3-4 minuten sudderen tot de wijn bijna volledig verdampt is en de champignons gaar zijn.

Neem van het vuur en dien onmiddellijk op.

Kookboek

Het recept 'Champignons met spek (tapas)' is afkomstig uit het kookboek...

Tapas bij jou of bij mij thuis

Richard Tapper

Van Madrid en Sevilla tot Barcelona staan spanjaarden vroeg in de avond in tapasbars te genieten van een droge knisperige sherry en allerlei hapjes, oftewel tapas... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (22 stemmen)

Champignons recept tips

Reacties op dit recept

  • DannyDit is werkelijk 1 van de lekkerste tapas hapjes die ik ooit gemaakt en geproefd heb. Ik heb er al diverse malen de show mee gestolen. Een echte aanrader dus.

    reageren

  • JoanMag veel langer ingekookt worden, is de smaak nog intenser. Lekker tapas gerechtje.

    reageren