Pittige rode kool

  • 6 personen
  • 100 min
  • waardering 7,7
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 750 g rode kool
  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • 1 groene appel, zonder klokhuis, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • ¼ theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 1½ eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 20 g boter, in blokjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150 °C. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de kool fijn en doe hem met de ui en appel in een grote braadslee. Schep alles goed om.

Meng de knoflook, specerijen, suiker en azijn in een kleine kom. Giet het mengsel over de kool en schep alles om. Verdeel de boter erover. Dek de braadslee af en bak de kool 90 minuten in de oven; roer tussendoor een of twee keer.

Breng de rode kool op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en serveer hem heet.

Kookboek

Het recept 'Pittige rode kool' is afkomstig uit het kookboek...

Feestrecepten

diverse auteurs

Van verrukkelijke voorgerechten, zalige braadstukken en eenvoudige salades tot verlokkelijke desserts en lekkernijen uit de oven, 'Feestrecepten' bevat... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Rodekool recept tips

Reacties op dit recept

  • GerdaIk maak de rode kool altijd met deze ingrediënten, zonder knoflook, maar dan in de snelkookpan, het is dan binnen 10 minuten gaar. Ik doe er wel altijd nog een laurierblaadje bij en steek kruidnagels in de ui.

    reageren

  • DirkjeVandaag dit recept eens geprobeerd, ik vond het het een hele uitdaging rodekool met knoflook. Het was geen succes. Wij vonden de combinatie niet lekker. Bovendien is voor dit gerecht de bereidingstijd erg lang, vooral omdat het na deze 90 minuten oventijd nog steeds niet echt gaar te noemen was. Beetje knapperig mag van mij, maar dit was te.

    reageren