Sperziebonen met walnoten en Parmezaanse kaas

  • 12 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ kg sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • 600 ml olijfolie extra vergine
  • 150 ml balsamicoazijn
  • 3 rode uien, geschaafd
  • 150 g walnoten, geroosterd
  • 90 g verse munt (of basilicum)
  • 300 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereiden

Vul een grote pan met 2-3 liter water en breng dit aan de kook. Voeg wat zout toe en dan de sperziebonen. Kook ze in 10-15 minuten beetgaar. Giet ze af en leg ze meteen in een grote kom met ijskoud water.

Klop intussen de olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout goed door elkaar.

Giet de bonen af en dep ze droog. Meng ze in een grote slakom met de dressing en eventueel nog wat zout en peper. Voeg de rode ui, de geroosterde walnoten, muntblaadjes en Parmezaanse kaas toe.

Tip

Het is belangrijk dat je de bonen beetgaar kookt, zodat ze lekker krokant blijven. Je kunt in plaats van Parmezaanse kaas ook belegen pecorino gebruiken. Belegen pecorino is pittiger dan jonge pecorino, en benadert de smaak van Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Sperziebonen met walnoten en Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...

La Cucina d'Abruzzo

Giancarlo Acciavatti & Gemma Mirabilio

In 'La Cucina d'Abruzzo' staan het leven en vooral de culinaire roots van Giancarlo Acciavatti en Gemma Mirabilio centraal, eigenaren van het succesvolle... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Sperziebonen recept tips

Reacties op dit recept

  • J.Omdat mijn man niet van munt houdt, heb ik dit gerecht met pestosaus gemaakt. Het heeft heerlijk gesmaakt.

    • melissaHeerlijk.

    reageren

  • SusannaDe verhouding olijf olie en azijn was een beetje scheef. Ik had het gemaakt voor thanksgiving diner, en veel van de mensen merkten dat er veel teveel olie inzat. Volgende dag was wel lekkerder.

    reageren

  • TinekeIk hanteer voor de verhouding olie en azijn altijd 3 delen olie op 1 deel azijn. Dan zou 450 ml voldoende zijn.

    reageren