Supersimpele salsa

  • 700 ml salsa
  • 5 min
  • waardering 7,5
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 rijpe tomaten (ca. 550 g), steelaanzet verwijderd
  • handje verse basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels fijngesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • ¼ theelepel gedroogde oregano
  • zeezout, naar smaak
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak

Bereiden

Snijd de tomaten doormidden en schep de pitjes en het sap eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe in een mengkom.

Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en doe ze in de kom erbij, samen met de rest van de ingrediënten.

Roer door elkaar en laat minstens een half uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Tip

Deze eenvoudige salsa smaakt de volgende dag nog beter.

Kookboek

Het recept 'Supersimpele salsa' is afkomstig uit het kookboek...

Falafel

Dunja Gulin

In 'Falafel' staan 30 verrassende recepten voor balletjes, burgers en meer. Falafel is vegetarisch comfort food op z'n best. In dit boek staan de recepten... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tomaten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!