Pizza diavola picanto

  • 4 pizza's
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 4 bollen pizzadeeg
  • type-00 bloem, om te bestuiven
  • semola (griesmeel), om te bestuiven
  • 280 ml tomatensaus
  • 240 g Goudse mozzarellamix
  • 2 banaansjalotten, in flinterdunne plakjes
  • 240 g pittige salami, in dunne plakken
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes
  • olijfolie, om te besprenkelen

Bereiden

Steek de barbecue of pizzaoven aan, maak een pizzaopstelling met behulp van je hitteschild, rvs-rooster en pizzasteen en verwarm tot 350-390 °C.

Neem een deegbol en bestuif licht met bloem. Zorg dat hij zijn vorm behoudt. Bestrooi de werkbank met wat semola en leg de bebloemde deegbol er ondersteboven op. Duw het deeg tot een ronde plak van 30 cm doorsnede.

Smeer een egale laag tomatensaus op het deeg en laat een rand van 2 cm vrij. Verdeel wat kaasmix erover en vervolgens wat van de sjalot, salami en rode peper. Zorg dat de salamiplakjes niet overlappen, dan bakken ze niet mooi. Besprenkel met wat olijfolie.

Leg de pizza met behulp van een pizzaschep in de warme barbecue/pizzaoven en bak de pizza in 5 minuten goudbruin aan zowel de onder- als bovenkant. 

Haal de pizza uit de oven. Snijd met behulp van een pizzames of -roller de pizza in punten.

Herhaal voor de overige pizza's.

Extra benodigd

Hitteschild, rvs-rooster, pizzasteen, pizzaschep, pizzames of -roller

Variatietip

Wat dungesneden paprika of mais uit blik kan er heel lekker bij zijn, rucola trouwens ook. Geef de pizza nog wat meer pit door er peperoncino (chili-olie) overheen te druppelen.

Kookboek

Het recept 'Pizza diavola picanto' is afkomstig uit het kookboek...

Het Ultieme Pizzaboek

Zowie Tak

Pizza, een van de populairste gerechten op de barbecue. Chef-kok Zowie Tak neemt je in 'Het Ultieme Pizzaboek' mee in de wereld van Italiaanse klassiekers en moderne varianten. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van... lees verder

© Uitgeverij Pig Butts. Beeld: Sven ter Heide

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!