Pizza prosciutto e mozzarella

  • 1 pizza (Ø 34 cm)
  • 30 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 280 g pizzadeeg
  • olijfolie
  • 80-100 g buffelmozzarella, in dunne plakken gesneden
  • 2-3 plakjes heel dun gesneden achterham
  • 2-3 blaadjes basilicum

Bereiden

Verhit de oven voor op 250 °C.

Spreid het deeg zo dun mogelijk uit op het werkblad dat is bestoven met een beetje meel. Gebruik eerst je vingertoppen en laat het daarna heen en weer gaan, van je ene vlakke hand naar de andere. Rek het deeg vanuit het midden naar buiten uit.

Leg het deeg op een bakplaat die is ingevet met een klein beetje olie. Besprenkel het deeg met olijfolie en zet 10 minuten in de oven.

Verdeel de mozzarella en de ham over de pizza. Zet nog 5 minuten in de oven. De pizza moet goudbruin zijn, de ham sappig en de mozzarella smeltend zacht.

Als de pizza uit de oven komt, leg je de basilicumblaadjes erop.

Kookboek

Het recept 'Pizza prosciutto e mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...

Pizza

Alba Pezone

De vijf beste pizzabakkers van Napels - de bakermat van de pizza - geven hun recepten en geheimen bloot. Deze pizzabijbel met een omvang van 360 pagina's... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Pizza recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!