guacamole recepten

recept
waardering
Guacamole

Guacamole

Specialiteit uit Midden-Amerika van avocado, tomaat, ui, room en specerijen. Het gerecht is van indiaanse afkomst en wordt opgediend met maïschips (totopos).

Guacamole recept

Schil 1 grote ui en hak hem fijn. Maak 1 grote tomaat schoon, verwijder de pitjes en snijd hem klein. Pers 1 limoen uit. Snijd 4 avocado's in de lengte open, schep het vruchtvlees eruit en roer er het limoensap door. Pureer het in de kom van een mixer en voeg fijn zout en tabasco toe. Schep de puree in een schaal en roer er de ui en de tomaat door. Zet de guacamole 1 uur in de koelkast.

Guacamole met zure room

Schil een rijpe avocado, prak het vruchtvlees fijn in een kom, doe er 1 kleine gehakte ui, 1 fijngehakte tomaat, 2 eetlepels gehakte koriander, 2-3 eetlepels zure room en 3-4 eetlepels citroen- of limoensap bij en roer alles door elkaar. Breng de guacamole op smaak met zout, zwarte peper en tabasco. ¹)

[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronimique' | redactie ¹) ]

(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)
(advertorial)
MAGGI Bouillonspecialiteiten

De nieuwe MAGGI Bouillonspecialiteiten staan aan de basis van vele soorten gerechten. Zo maak je met de Paddenstoelenbouillon bijvoorbeeld een heerlijke risotto.

Op zoek naar inspiratie? Kijk op MAGGI.nl.

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken