Pesto met gember en zoete uien

  • 1 portie
  • 35 min
  • waardering 7,6
  • Sauzen / dips
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g jonge zoete uien (rood of wit), geroosterd
  • olijfolie
  • 4 eetlepels geschilde en gehakte verse gember
  • 60 g paranoten
  • 40 g groen van lente-uien, gehakt
  • 4 eetlepels versgeperst citroensap
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • agavesiroop naar smaak
  • cayennepeper naar smaak
  • zout naar smaak

Bereiden

Was de uien en snijd ze in plakken. Schep ze om met olijfolie, bestrooi ze met wat zout en rooster ze in een op 200 °C voorverwarmde oven tot ze gekarameliseerd en gaar zijn.

Doe de uien met de overige ingrediënten in de kom van een keukenmachine en giet er langzaam bij draaiende motor de olijfolie bij tot de pesto de gewenste consistentie heeft.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Pesto met gember en zoete uien' is afkomstig uit het kookboek...

Pesto!

Joshua Clever

Wat is er simpeler dan een pesto maken? Verse kruiden, wat noten, olijfolie, een vijzel en stamper of een keukenmachine en de klus is klaar. Iedereen kan in een... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Pesto recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!