Bloemkoolsoep met blauwe kaas

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 500 ml melk
  • 200 g bleu d'Auvergne (of een andere milde blauwe kaas)

Bereiden

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit er de ui op een laag vuur in tot hij net glazig is.

Voeg de bloemkool, melk en 500 ml water toe. Breng op smaak met een beetje zout (niet teveel, omdat de kaas al zout is). Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat dan ongeveer 10 minuten sudderen.

Neem de pan van het vuur. Snijd drie kwart van de kaas in grove stukken en schep ze door de soep. Pureer met een staafmixer en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.

Snijd de rest van de kaas in kleine stukjes en strooi ze vlak voor het serveren over de soep.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Bloemkoolsoep met blauwe kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Amuse soepjes

Anna-Catherine Bley

Het enige dat je nodig hebt om deze tijdloze amuse soepjes te maken is een staafmixer. Daarmee tover je wat je ook hebt gekookt in een fluweelzachte verrassing... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Bloemkoolsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • WNomnom !

    reageren