Kerriesoep met spinazie

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

bevat per portie

  • 125 kcal
  • 10 g eiwit
  • 7 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1½ eetlepel bloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 ml kokosmelk (blik)
  • 50 g spinazie

Bereiden

Verhit de boter en fruit de ui en het kerriepoeder ca. 2 minuten. Roer de bloem erdoor. Voeg scheutje voor scheutje 150 ml water toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Blijf roeren tot de soep gebonden is. Voeg de kokosmelk en de spinazie toe en kook de soep nog ca. 5 minuten zachtjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Bron

Het recept 'Kerriesoep met spinazie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Julie Deshaies | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Kerriesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • IreneEen snelle en smakelijke soep. Voor de vegetariërs onder ons: gebruik een groentebouillontablet i.p.v. een kippenbouillontablet. Een aanrader!

    reageren

  • HLekkere soep maar hoeveelheid klopt toch niet voor vier personen. Tenzij je het in een mini - kopje giet. Met de hoeveelheid die hier aangegeven is, hadden we niet genoeg voor drie personen.

    • JohanDe hoeveelheden kloppen wel voor een amusesoepje. Wil je de kerriesoep als 'gewoon' voorgerecht inschalen, verdubbel dan de hoeveelheid van alle ingrediënten uitgezonderd het kippenbouillontablet.

    • MirtheIk ben het helemaal met je eens. Ik gaf er ook geroosterd bruinbrood bij.

    • MirtheAls je de saus iets verder in laat dikken heb je een prima kerrie saus.

    reageren

  • EvelineTotaal 400 ml vocht is 100 ml per persoon. Dat is inderdaad erg weinig, hooguit een klein koffiekopje. Je kunt beter uitgaan van 2,5 keer deze hoeveelheid.

    reageren