Komkommersoep met avocado en gerookte heilbot

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Voorgerecht
  • Overige keukens
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 ml karnemelk
  • 2 theelepels tuinkruidenbouillonpoeder
  • 50 g gerookte heilbot (of zalm), in smalle reepjes
  • 1 eetlepel fijngesneden kervel

Bereiden

Maak de komkommer schoon en snijd ¾ in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de helften. Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng het citroensap erdoor.

Pureer de stukjes komkommer en avocado met de karnemelk en het bouillonpoeder met een staafmixer of in een keukenmachine.

Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem afgedekt in de koel kast ca. 1 uur door en door koud worden.

Schil de rest van de komkommer en snijd hem in zeer kleine blokjes. Schep de soep in kommen of borden, verdeel de vis en komkommer erover en bestrooi de soep met de kervel.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Komkommersoep met avocado en gerookte heilbot' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Vis

diverse auteurs

Laat je verrassen door de meest uiteenlopende gerechten met vis, schaal- en schelpdieren in 'Kook ook - Vis'. Denk bijvoorbeeld aan Franse vissoep, Zalmsoufflee en Pilaf... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Komkommersoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!