Venkelsoep met witte vis

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 3 kleine venkelknollen, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie of 1 klontje boter
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 300 g kleine aardappelen, in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 400 g gestoomde witte vis

Bereiden

Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukjes. Houd het venkelgroen apart.

Verhit de olijfolie of boter in een pan. Voeg de sjalot toe en laat glazig worden. Voeg de blokjes venkel en aardappel toe en laat 3 minuten stoven.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ca. 10 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.

Mix de soep glad met een staafmixer. Voeg de gestoomde vis toe en laat nog even goed doorwarmen. Werk eventueel af met het venkelgroen.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Venkelsoep met witte vis' is afkomstig uit het kookboek...

5 ingrediënten, 1 gerecht

diverse auteurs

In '5 ingrediënten, 1 gerecht' staan volwaardige maaltijden die met maximaal 5 ingrediënten bereid kunnen worden. In elk hoofdgerecht gaat het niet... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Venkelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!