Thaise mosselen

Thaise mosselen
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 15
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering7.7
    obv 23 waarderingen
  • Hoofdgerecht
  • Vis
  • Thais

Ingrediënten

  • 1 grote rode ui, gesnipperd
  • plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • stukje verse gember (ca. 6 cm), geraspt
  • scheut droge sherry
  • scheut vissaus
  • 1 limoen
  • 3 kg schoongemaakte mosselen
  • bosje verse koriander, grof gehakt

Bereiden

Fruit op laag vuur de ui en knoflook in een scheutje olie glazig in een flinke (mossel)pan. Of twee. Laat de rode peper en de gember even meefruiten. Giet de sherry en vissaus erbij en breng aan de kook. Knijp de limoen erboven uit. Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Schud de pan tussentijds een paar keer goed om (deksel vasthouden). Strooi de koriander erover. Vandaag mag de pan gewoon op tafel. Lekker met volkoren stokbrood om het kookvocht op te deppen.

Tip

'Als er íéts supersnel klaar is, dan zijn het mosselen wel. Wil je eens wat anders dan de klassieke Franse methode met een scheutje witte wijn? Op z'n Aziatisch kan ook heel goed. En dat is gek genoeg heerlijk met een volkoren stokbroodje. Heel makkelijk om te maken en het peuzelt zo gezellig weg. En alle mosselen die overblijven bak je morgen lekker op. De gouden regel was altijd: Open mossel voor het koken? Tik = dicht = oké. Maar tegenwoordig zijn vacuümverpakte mosselen soms zo daas, die schrikken niet van een tikje en blijven doodleuk allemaal op een kiertje staan. Mits vers en van een betrouwbare visboer kan dat helemaal geen kwaad. Gooi kapotte mosselen wél altijd weg. Schud de pan goed om zodat alle mosselen gelijkmatig gaar worden. Niet alle mosselen zijn open? Nog even goed omschudden en een minuutje terug op het vuur. Alle mosselen die nu nog potdicht zitten onverwijld weggooien.' - Karin Luiten

Kookboek

Het recept 'Thaise mosselen' is afkomstig uit het kookboek...

Kookboek Alles uit de kast van Karin Luiten

Alles uit de kast

Karin Luiten

Je hebt meer in huis dan je denkt! Slim koken betekent minder boodschappen doen, minder eten weggooien maar vooral je creativiteit gebruiken bij het koken... lees verder

© Uitgeverij Becht.

reacties op dit recept

  • Peter Dit lijkt me een heerlijk recept, en ik ga het dan ook zeker eens proberen. Wat ook lekker is zijn gestoomde mosselen. Als ze open zijn de loze schelp wegnemen en de mossel bedekken met een mix van zeer fijn gesneden sjalot, sushigember, pepertje en knoflook. 2 minuten stomen, dan even de deksel van de pan, geraspte kaas erop en nog een minuutje stomen. Dit zijn echt snoepjes.

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

nieuwe kookboeken

  • Kookboek New York

    New York

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse... bekijk 'New York'

  • Kookboek Pizza de luxe

    Pizza de luxe

    Pizza wordt niet echt als culinair hoogstaand beschouwd... maar wacht tot je een pizza uit 'Pizza de luxe' klaarmaakt... bekijk 'Pizza de luxe'

  • Kookboek Snel klaar

    Snel klaar

    Lekker, gezond en zó klaar. Te drukke agenda om te koken? Dit boek bewijst dat je in enkele minuten een lekkere en gezonde maaltijd... bekijk 'Snel klaar'

bekijk alle kookboeken